Šesti božiji izaslanik

Grad Đenova je pozornica na kojoj se odigrava kosmička drama dvoje mladih, čija ljubav mora da odoli ponudi više sile, da za neograničenu moć, lepotu, slavu i bogatstvo trguju svojom dušom. Glavni junak u tragičnim okolnostima gubi svoju porodicu i zbog nemogućnosti da podnese užasan bol i besmisla nagle smrti koja prekida zemaljsku sreću, on se obraća višim silama sa molbom da bude lišen emocija. Želja mu je uslišena, ali njegov život se pretvara u ponor praznine bez osećanja i lepote postojanja. Kad se dogodila ljubav, Antonio želi da raskine ugovor sa đavolom, ali za to mora platiti visoku cenu.

Pismo iz budućnosti

Kada jedan mlad autor napiše delo prožeto duboko obrađenim temama spoznaje sopstvenog uma, promišljanja o sebi i traganja za životnim smislom, jasno je da na domaću književnu scenu stupaju nove generacije pisaca koje pomeraju granice fiktivnog sveta. Aleksandar Marić je jedan od njih, koji je svojim autorskim prvencem, romanom Pismo iz budućnosti, spojio maštu i zbilju, realnost i fantastiku, telo i um, svest i podsvest i svojim svestranim i bogatim obrazovanjem nagovestio još mnogo zanimljivih dela.

KOLOROS BOŽIJI GNEV

Ova je priča predskazanje i budućnost, ona je nešto više od fantastike, površinski protkana filozofijom, dodiruje raznolikost ljudskih sudbina, i posledice oskudice čovečije svesti. Zlo potiče sa vrha, slivajući se tako vešto i postajući čudovište, u odelu razvrata, koje širi čeljusti podstaknuto iskrivljenim umom, da jednim zalogajem iskvari pregršt umova. Kuda to vodi?
Kakav je kraj za one koji se suprostave čudovištu, odbijajući da podlegnu grehu? Ima li u takvom svetu mesta za ljubav? Ova priča pušta svoje nevidljive prste, i svaki prst, ima svoju dušu… Prava i neuzvraćena ljubav, oholost i gordost; Osveta, vera, odanost, genijalnost i prijateljstvo; Razvrat, poroci, mržnja, dobrota i oprost; Trinaest prstiju bori se za svoje na šaci koja se zove…

BOG

Translate »