Koloros božiji gnev

Ova je priča predskazanje i budućnost,
Ona je nešto više od fantastike, Površinski protkana filozofijom,
Dodiruje raznolikost ljudskih sudbina,
I posledice oskudice čovečije svesti.
Zlo potiče sa vrha,
Slivajući se tako vešto i postajući čudovište,
U odelu razvrata,
Koje širi čeljusti podstaknuto iskrivljenim umom, Da jednim zalogajem iskvari pregršt umova. Kuda to vodi?
Kakav je kraj za one koji se suprostave čudovištu, Odbijajući da podlegnu grehu?
Ima li u takvom svetu mesta za ljubav?
Ova priča pušta svoje nevidljive prste,
I svaki prst, ima svoju dušu…
Prava i neuzvraćena ljubav, oholost i gordost; Osveta, vera, odanost, genijalnost i prijateljstvo; Razvrat, poroci, mržnja, dobrota i oprost; Trinaest prstiju bori se za svoje na šaci koja se zove…

BOG

Aleksandar Marić

Janja Todorović
Opširnije
Aleksandar Marić se čitalačkoj publici predstavio novim romanom u tri toma, Koloros - Božiji gnev. Roman se bavi vrlo aktuelnom temom, koja se kreće između epske fantastike i hrišćanske apostasije, alegorijski oslikava svetsku emanaciju satanskog zla u ogoljenoj formi i nudi izlaz u težnji ljudske prirode ka svetosti i savršenstvu. I u ovom novom delu je pokazao izvanredan talenat, kreaciju i imaginaciju gornjih, srednjih i donjih svetova, među kojima egzistira čovek. Njegov stil pisanja je za mlade ljude, koji imaju veru i nadu u budućnost, za hrabre, koji se viteški bore do kraja, za umne koji preziru beslovesno bezumlje nedostojno čovekovog bića. Aleksandar se bori mačem istinite reči, umno, hrabro i viteški. Pri- družite mu se i vi kojima sve ovo leži u srcu, jer još nije kraj, bitka nije izgu- bljena, svet nije propao... Spasimo ga... poručuje nam autor.
Dušan Todorović
Opširnije
EPSKA AVANTURA DUHA I DUŠE Aleksandrov nadrealni svet gde smešta svoju radnju i protagoniste romana je jedno uzbudljivo mesto, znalački osmišljeno i bajkovito opisano, upravo onako kako smo i navikli kod velikih imena žanra, svima dobro poznatih. Centralna teme jeste borba dobra i zla, ona večita bitka koja nikad ne prestaje, a kada nam se čini da se završila, to je u stvari predah do sledećeg boja koji je još dinamičniji i kompleksniji. Ratovi jesu oni imenitelji svake epske priče i sage, oko njih se vrti okosnica teksta i nepredvidljivost istog. U takvim situacijama karakteri glavnih junaka i njihove viteške sudbine izbijaju u prvi plan i pokazuju njihovu volju da se žrtvuju za više ciljeva, da odbrane čast, učine nemoguće, ili pak da posrnu, izdaju svoju ideju vodilju, svetost svakog viteskog zaveta. Pisac se i ovde dobro pokazao klešući unikatne portrete svojih likova, koji odišu visokim moralnim i etičkim osobinama. Raznovrsni poduhvati kroz koje prolaze naši glavni junaci su filmski oslikani, nudeći nam bogat doživljaj upečatljivih Aleksandrovih reči, gde se čitalac u potpunosti predaje imaginaciji i sa nestrpljenjem iščekuje konačan obrt u sledećem poglavlju knjige.
Prethodna
Sledeći
Translate »